Kaba exos - laat huurders hun eigen beveiliging beheren

Overzicht

Toegangscontrole - Huurdersbeheer
Toegangscontrole - Huurdersbeheer

Meerdere huurders in winkelcentra, kantoorparken en grote ondernemingen hun eigen beveiliging laten beheren kan tijd en mankracht kosten. Hoe maakt u het voor hen mogelijk om gedeelde ruimtes, zoals de ontvangsthal en de kantine, gezamenlijk en apart te beheren?

Kaba exos is de ideale oplossing. Het staat meerdere huurders toe om hun toegangsrechten onafhankelijk te beheren, met volledige gegevenssoevereiniteit binnen één gecentraliseerd systeem.

Eigenschappen

  • Kaba exos ondersteunt de onafhankelijke organisatie van afzonderlijke locaties, verdiepingen of kantoren, zodat huurders hun eigen systeem flexibel en onafhankelijk binnen het overkoepelende systeem kunnen beheren.
  • Elk subsysteem kan verschillende configuraties aan voor wat betreft het combineren van online en stand-alone deuren, gebruikersgroepen, autorisatieniveau's en -tijden en aanwezigheidsfunctionaliteit.
  • Het systeem hoeft maar één keer opgezet te worden en bespaart geld in vergelijking met individuele installaties, omdat u niet alleen de infrastructuur, maar ook de kosten deelt.
  • Kaba exos laat huurders gezamenlijk individuele modules voor ruimtes zoals een gemeenschappelijke receptie gebruiken, zodat u sneller rendement van uw investering krijgt.
  • Het zorgt ervoor dat de gegevenssoevereiniteit bij de betreffende huurders blijft. Alleen relevante huurder-gerelateerde gegevens zijn zichtbaar voor anderen.

Applicaties

De beste voorbeelden voor de huurdersbeheermodule zijn onder andere kantoorparken, universiteiten en organisaties met autonome afdelingen. Elke autonome afdeling wordt als 'huurder' gezien. Hieronder volgen enkele korte scenario’s:

  • Gebouwen met een gemeenschappelijke ingang die door alle huurders wordt gebruikt. In dit geval kan de periferie van het gebouw door één deelnemende huurder of door een onafhankelijke onderaannemer beheerd worden.
  • Er is een gemeenschappelijke receptie die door alle huurders gebruikt wordt. De Kaba exos bezoekersbeheermodule kan hier goed van pas komen.
  • Waar een applicatiebeheerder(“application service provider” of ASP) de verantwoordelijkheid neemt voor het gehele beveiligingssysteem, bovenop het beheer van de servers en de netwerkinfrastructuur.
  • Andere vergelijkbare scenario's die een combinatie van bovengenoemde voorbeelden omvatten.