Multifunction Terminal - B-Net 95 80
Multifunction Terminal - B-Net 95 80

De multifunctionele terminal B-Net 95 80 van Kaba kan op heel veel manieren worden ingezet. Werden terminals tot nu toe meestal voor een zeer specifiek doel ontworpen, gaat de trend met op PC-gebaseerde terminals nu steeds meer in de richting van multifunctionele terminals. Het prestatiespectrum wordt voortaan met een groot aantal eigenschappen uitgebreid.

Lees meer over de mogelijkheden van deze terminal!

In tegenstelling tot de meeste industrie-PC's en BDE-terminals die vandaag op de markt zijn, beschikt B-Net 95 80 niet alleen over een hoge functiegarantie 24 uur op 24 uur, maar ook nog over een hele reeks andere voordelen. Deze PC-terminal heeft helemaal geen ventilator en beluchter nodig. Bij gevolg is de terminal zeer stil, wat voor de gebruiker aangenaam is. Bovendien worden eventuele onderhoudskosten gereduceerd omdat er geen gevoelige buitenventilator wordt gebruikt. Ook kan er via de ventilator geen vuil of vochtigheid meer in het toestel geraken.

De robuuste, met glasvezels versterkte behuizing is ook bestand tegen lichte stoten, die bij een metalen behuizing tot vervormingen en zo tot openingen zouden leiden. Verder is de terminal ook als onafgewerkt product bestand tegen omgevingsinvloeden zoals hitte, koude, vocht, stof en stoten.

De TFT-display is geschikt voor daglicht. Op die manier kunnen ook bij sterk bovenlicht bijvoorbeeld de vrijgegeven orders worden weergegeven voor productie op deze werkplek, met de bijbehorende informatie.

De touchscreen PC reageert op aanrakingen en kan zonder problemen met handschoenen worden bediend. Kaba heeft hierbij vooral veel oog voor de kwaliteit van de onderdelen. De 12" resistieve 5-draads-touchscreen met een resolutie van 4.096 x 4.096 aanrakingspunten is bijvoorbeeld voor een levensduur van 35 miljoen foutloze aanrakingen op om het even welke plaats geconcipieerd.

De gegevensregistratie wordt bij de B-Net 95 80 door twee alternatieve resoluties 800 x 600 of 1.024 x 768 ondersteund. Meestal laten onze partners hun client op deze industrie-PC lopen. Elke partner kan op die manier zijn eindklant de displayresolutie aanbieden die het best bij zijn applicatie past.

Multifunctionele terminal - BDE, tijdmanagement

In de eerste plaats werd de terminal B-Net 95 80 voor veeleisende en complexe BDE-oplossingen ontwikkeld. B-Net 95 80 kan personeel- en ordergegevens, machinebezettings-, inventaris-, kwaliteits- en servicegegevens van om het even welke aard registreren. De terminal beschikt over vier digitale uitgangen om machines aan te sluiten en over vier digitale ingangen die ook als tellers kunnen worden gebruikt.

Om de gegevens te kunnen registreren beschikt de terminal over twee geïntegreerde lezers die op basis van het modulaire bouwprincipe volledig vrij en overeenkomstig de wensen van de klant kunnen worden gecombineerd, bijvoorbeeld een LEGIC- met een barcode-touch-lezer. Voor individuele uitbreidingen, bijvoorbeeld de aansluiting van een weegschaal of een printer, staan een vrije seriële interface en vier USB-interfaces ter beschikking. De op Windows gebaseerde PC-terminal kan via de geïntegreerde ethernet-interface op een eenvoudige manier worden verbonden met bestaande IT-structuren. 

Multifunctionele terminal - kiosksysteem, infoterminal

Het high-end-toestel kan niet alleen worden ingezet bij het registreren van bedrijfsgegevens, maar ook als platform voor webgebaseerde informatietoepassingen. De in Java geprogrammeerde terminal is door zijn nieuwe hardware nog sterker, sneller en flexibeler voor klantspecifieke toepassingen.

Hij kan bijvoorbeeld als infoterminal en kiosksysteem voor medewerkers en klanten worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de weergave van persoonlijke gegevens, opleidingsdocumenten, informatie over de onderneming enz. Bovendien kunnen door het gebruik als internetterminal, POS-terminal of entertainmentpoint nieuwe doelgroepen worden aangesproken.

Multifunctionele terminal - Employee Self Service

Met de Employee Self Service en Manager Self Service functies van de B-Net 95 80 kunnen medewerkers en leidinggevenden een deel van de personeelsgegevens zelf beheren. Informatie kan via de terminal volledig zelfstandig worden opgeroepen van het internet of het intranet via een eenvoudig te bedienen webbrowser. Tot deze prestaties behoren o.a.:

  • individuele weergave en printen van het tijdbewijs en de prestatiegraad van een persoon resp. afdeling
  • aanvragen, onderhoud van stamgegevens en workflow
  • weergave dienstrooster met correctiemogelijkheden
  • correcties aan de terminal (bijvoorbeeld verkeerde boekingen, ontbrekende tijden enz.)

Dergelijke zelfbedieningsfuncties hebben als voordeel dat ze de personeelsafdeling van talrijke routinetaken ontlasten.

Multifunctionele terminal - industrie-PC

De multifunctionele terminal B-Net 95 80 beschikt, in tegenstelling tot de doorsnee industrie-PC, over veel functies die ervoor zorgen dat hij eenvoudig en foutloos door de medewerkers kan worden bediend. De bediening is niet afgestemd op de gebruiker die dagelijks met een PC werkt en er goed mee kan werken, maar is op maat van de gebruiker die gegevens in een proces, bijv. een productie-opdracht, registreert. Daarbij wordt hij in zijn eigen taal door het bedieningsproces geleid, de records worden gecontroleerd en de gegevens voorgetest vooraleer ze op een bovenliggend niveau verder worden verwerkt.

De terminal is ontworpen voor gebruik 24 uur op 24 en 7 dagen per week. Daarom gebruikt Kaba harde schijven met serverkwaliteit.

Overeenkomstig de industriële eisen beschikt de terminal over een VIA Eden CPU met 1 GHz of een pentium M processor met 1,1 GHz. Analoog hiermee kunnen verschillende RAM-uitbouwniveaus worden gekozen. Een aantal uitbreidingsmogelijkheden, behuizingskleuren, IP-codering IP 65 enz. vervolledigen de configuratiemogelijkheden, zodat het product bij u wordt afgeleverd als industrie-PC die volledig klaar is voor gebruik.

Klik hier voor gedetailleerde informatie over de B-Net 95 80.