Opening doors with just a touch

Toegang krijgen tot beveiligde deuren zonder een sleutel of toegangspas, of zonder een pincode in te moeten toetsen? Dat klinkt futuristisch maar met de nieuwe TouchGo™ producten van KABA is het nu al mogelijk. KABA was de eerste fabrikant die de onbekabelde offline toegangscontrole systemen introduceerde in de beveiligingswereld. Nu voegt zij met de nieuwe TouchGo™ productlijn wederom een nieuwe dimensie toe. De TouchGo™ producten zorgen voor een gecontroleerde toegang tot beveiligde deuren zonder dat een toegangspas of sleutel hoeft te worden gebruikt. Het vastpakken van de deurgreep of het aanraken een sensorplaat met de hand, arm of elleboog is voldoende. Vervolgens wordt zonder extra handelingen de identiteit van de persoon gecontroleerd en de toegang vrijgegeven.

BEKIJK HIER DE TOUCHGO FILM


De TouchGo™ producten zijn gebaseerd op de revolutionaire RCID technologie van KABA. De in de beveiligingswereld gangbare RFID technologie maakt gebruik van een radiosignaal tussen toegangspas en kaartlezer, maar bij RCID wordt het elektromagnetisch veld van het menselijk lichaam als communicatiemedium gebruikt. Bij het dagelijks gebruik van de TouchGo™ staat comfort voorop. TouchGo™ maakt gebruik van een intelligente RCID transponder die u slechts bij u hoeft te dragen. De plek waar de transponder wordt gedragen is niet belangrijk mits het maar in de buurt van het lichaam is, zoals in een broekzak, in een jas, of in een koffer die u bij u draagt. Op het moment dat u met de hand de deur wilt openen, controleert het elektronisch slot automatisch de toegangsrechten zonder dat u zelf iets met de transponder hoeft te doen.

Het zijn de unieke eigenschappen van de RCID technologie die er voor zorgen dat beveiligde toegangscontrole in geheel nieuwe situaties kan worden toegepast, of op plekken waar dat voorheen zeer lastig was. Er zijn namelijk legio omstandigheden waarbij het voor mensen niet praktisch is om een sleutel of toegangspas te hanteren. Heeft u bijvoorbeeld wel eens met de armen vol aktemappen voor de deur van het archief gestaan? Of met dozen met apparatuur voor een computerruimte. Misschien ooit een aantal koffers meegenomen in de lift? Wat te denken van een arts die met gesteriliseerde handschoenen voor een operatiekamer staat? En dan zijn er natuurlijk gehandicapten, zoals mensen met een visuele beperking, voor wie het moeilijk kan zijn om beveiligde deuren eenvoudig te openen. Precies voor dit soort speciale toepassingen biedt TouchGo™ een eenvoudig te gebruiken oplossing.

TouchGo™ is niet alleen comfortabel maar biedt ook voordelen op beveiligingsgebied. Elke TouchGo™ transponder wordt in een geavanceerd fabricageproces voorzien van unieke kenmerken. Daarom bestaat er van geen enkele transponder een tweede kopie. Dit borgt dat tijdens het gebruik van TouchGo™ enkel personen toegang kunnen krijgen die ook daadwerkelijk geautoriseerd zijn. De RCID technologie biedt bovendien een uitmuntende bescherming tegen ongewenste duplicatie van de transponders. Dat biedt een groot voordeel, vooral omdat in deze tijd de bestaande identificatietechnologieën steeds vaker onderwerp zijn van sabotage.

Het volledige TouchGo™ productportfolio bestaat uit elektronische deursloten, verschillende transpondertypen en bijbehorende managementsoftware. De elektronische deursloten kunnen, net als de offline sloten van KABA, direct op nieuwe of bestaande deuren worden aangebracht zonder dat bekabeling hoeft te worden geïnstalleerd. Deze componenten zijn batterij gevoed zodat de installatie zeer eenvoudig kan worden uitgevoerd. TouchGo™ levert daarmee een forse besparing op de installatiekosten en tevens kan het systeem door de eenvoudige programmering snel operationeel worden gemaakt. De eerder genoemde sensorplaten zullen op korte termijn aan het programma worden  toegevoegd. Vanuit deze sensorplaten kunnen diverse bestaande deurbesturingen en elektromechanische sloten automatisch worden aangestuurd.

Alle TouchGo™ producten worden in twee varianten leverbaar. De eerste variant maakt enkel gebruik van de RCID technologie. De tweede variant is een hybride vorm en maakt zowel gebruik van de RCID als een bestaande RFID technologie. Bij deze variant kunnen de elektronische sloten zowel de TouchGo™ transponders als toegangspassen identificeren. Praktisch betekent dit dat TouchGo™ eenvoudig kan worden toegepast in combinatie met bestaande toegangscontrole systemen.

Het is duidelijk dat TouchGo™ van KABA diverse mogelijkheden kan bieden op het gebied van toegangscontrole. Maak daarom eens kennis met deze nieuwe visie op een comfortabele toegangscontrole.