Conceptuele benadering

Security-Zones
Security-Zones

Kaba wil bijdragen aan het verbeteren van de beveiliging, het zorgen voor veiligheid en efficiëntieverbetering van de organisatie, zonder daarbij de bewegingsvrijheid bij onderwijsinstellingen te beperken. Dit vereist een op maat gemaakt, geïntegreerd toegangsbeheer en tijdregistratiesysteem.

Profielen en beheer van passende toegang:
Het concept maakt onderscheid tussen extra beveiligde zones en openbare of semi-openbare voorzieningen (zie bovenstaand voorbeeld). Hetzelfde geldt voor gebruikersgroepen, zoals studenten, onderwijzend en niet-onderwijzend personeel, leveranciers, onderhoudstechnici, bezoekers enzovoort. Voor elke zone en gebruikersgroep worden beveiligings-, veiligheids- en organisatievoorwaarden vastgesteld. De gebruikersgroepen krijgen een toegangsprofiel dat bepaalt tot welke delen van het terrein en de gebouwen zij toegang krijgen, wanneer en voor hoe lang.

Studentenkaarten voor vele doeleinden:
Toegang wordt verkregen door de studentenkaart bij binnenkomst voor een lezer te houden. Dezelfde kaarten kunnen ook worden gebruikt voor identificatie en bevoegdheden tot het gebruik van printers, kopieerapparaten, bibliotheek, cafetaria, verkoopautomaten, studentenaccommodaties, fietsenstalling, parkeerplaats en zelfs openbaar vervoer.

Aanwezigheidsregistratie:
Een interessante gebruiksvorm van de studentenkaart is voor aanwezigheidsregistratie. Studenten houden hun kaart voor een terminal die de tijd registreert als ze colleges bijwonen waarbij ze verplicht aanwezig moeten zijn en waarvoor ze certificaten of beloningen krijgen toegekend.