Accommodatie-eenheden

Accommodatie-eenheden
Elektronische sloten zorgen voor veilige en beveiligde ingangen.

Accommodatie-eenheden
Een veilige omgeving geeft een veilig gevoel zodat de studenten zich kunnen concentreren op wat ze leren.

Accommodatie-eenheden
Een veilige omgeving geeft een veilig gevoel zodat de studenten zich kunnen concentreren op wat ze leren.

Veilige en beveiligde accommodaties zijn van groot belang voor de directe familie van studenten en om die reden een belangrijk verkoopargument voor een onderwijsinstelling. De risico's zijn onder meer diefstal, vandalisme, drugsgebruik, sociaal onaangepast gedrag, terrorismedreiging en in heel ongelukkige gevallen zelfmoord.


Elektronische sloten in studentenaccommodatie

Elektronische sloten van Kaba dragen bij aan het verminderen van het aantal incidenten en aan het identificeren van daders. Deze sloten kunnen:

  • Worden geprogrammeerd om de bewoners 24 uur per dag binnen te laten en tegelijkertijd de toegang door niet-bewoners, zoals leveranciers, technici en schoonmaakpersoneel te controleren
  • Registreren wie er hoe lang binnen is geweest
  • Worden geleverd met een optionele uitzondering die betrokkenen geruststelt: om in noodgevallen beveiligings- en medisch personeel binnen te laten

Deze sloten hebben een groot bedieningsgemak en kunnen ook in het IT-systeem van de universiteit en in de masterkey-systemen van Kaba worden geïntegreerd.

Studentenkaarten als toegangspassen

Veel studenten geven aan het einde van het studie hun sleutel niet terug. Als er ieder jaar duizenden studenten afstuderen betekent dit meestal, dat honderden kamers alleen aan nieuwe bewoners beschikbaar kunnen worden gesteld, als de universiteit de kosten van en de zorg voor het vervangen van de mechanische sloten voor haar rekening neemt.

De elektronische sloten van Kaba maken korte metten met dit probleem: ze werken met studentenkaarten en niet met sleutels. Ze worden eenvoudig geprogrammeerd om de oude studentenkaarten vanaf een bepaald moment te blokkeren en de nieuwe toe te laten.