Food Defense
Food Defense


Food Defense en ARCO

Voor u als fabrikant van voeding is het van levensbelang de vitale bedrijfsprocessen veilig te stellen tegen opzettelijke en onopzettelijke besmetting. Ter bescherming van de consument, uw bedrijf, het merk en uw branche. Ernstige gezondheids- en economische schade kunnen het gevolg zijn indien u niet de juiste maatregelen hebt genomen tegen ongewenste beïnvloeding van buitenaf.

Zonder de nodige maatregelen bevat een bedrijfsterrein, inclusief gebouwen, altijd kwetsbare plekken, waardoor onbevoegden eenvoudig toegang hebben of kunnen binnendringen. Weten wie waar op welk moment is geweest is de basis voor goede beveiliging. Hiervoor heeft Kaba het Food Defense concept ARCO ontwikkeld:

  • Adviseren: welke risico's loopt u, tegen wie en wat te beveiligen

  • Registreren: registratie en identificatie van personeel en bezoekers

  • Compartimenteren: alleen toegang op plaatsen waar men moet zijn

  • Observeren: observatie en registratie van alle toegangsbewegingen en in stand houding van het gewenste beveiligingsniveau

Op deze wijze houdt u uw beveiligingsrisico's onder controle. De bedrijfs- en werkprocessen worden niet belemmerd maar juist versterkt, bewerkstelligd door toepassing van gerichte technologische oplossingen. Belangrijke factor in het doorvoeren van maatregelen is het betrekken en betrokkenheid van het personeel. Verankering in de bedrijfscultuur is een must.

De weergave van het bedrijfsterrein laat de mogelijk noodzakelijke beveiligingsmaatregelen zien. Klikt u op onderstaande foto voor meer informatie.